Българският ИТ портал
Потребителско име
Парола
Регистрация
Нова парола
Изпрати SMS | Новини | Онлайн превод
  SoftVisia

Telegram отново работи без никакви прокси и VPN

Telegram       VPN

След около 12 часа след блокирането на защитения месинджър Telegram от страна на руските провайдъри и мобилнi оператори, приложението отново започна да работи без да се налага използването на прокси сървъри и VPN услуги.

Тази нощ екипът на Павел Дуров, създателят на Telegram, представи обновяване, което дава възможност на руските потребители на Telegram да използват месинджъра, без да прибягват до VPN и прокси. За тази цел е достатъчно да бъде отворено изпратеното през нощта Push уведомление. Изображението в това обновяване съобщава, че ще ще последва обновяване на настройките.

Telegram       VPN

Засега не се знае какво точно е използвал Дуров, за да заобиколи забраната на Роскомнадзор. Не може да се каже и колко време ще продължи нормалната работа на месинджъра.

Всички руски провайдъри и мобилни оператори бяха задължени от регулаторния орган да блокират работата на месинджъра. Причината е, че Дуров не даде криптиращите ключове на федералните служби и те не могат да четата кореспонденциите.

Още миналата седмица Дуров каза, че ще вгради в Telegram механизъм за заобикаляне на всякакви блокажи, с който няма да се налага използването на VPN или прокси. Навярно през нощта го е активирал. Интересно е, какво точно мрежово решение може да се справи с руския регулаторен орган, който е в състояние да блокира милиона IP адреси.

Коментари
Все още няма коментари
Статистика
Прегледи 11
Коментари 0
Рейтинг
Добавена на17 Апр 2018
ИзточникKaldata

Тагове
Telegram
Ние във фейсбук