Българският ИТ портал
Потребителско име
Парола
Регистрация
Нова парола
Изпрати SMS | Новини | Онлайн превод
  SoftVisia

В Gmail се появиха „секретни“ съобщения

 Gmail   „“

Екипът на Gmail тества възможността за изпращане на така наречените конфиденциални съобщения, чието съдържание не може да се копира, отпечатва или препраща на друг потребител. За това съобщава TechCrunch, позовавайки се на скрийншоти от интерфейса на обновената пощенска услуга.

 Gmail   „“

Поверителните писма, очевидно са своеобразна алтернатива на секретните чатове, налични в повечето съвременни месинджъри. Потребителите на Gmail могат да настройват срокове, след изтичането на които секретните съобщения ще бъдат премахвани, както и защитата им с парола, която може да се изпраща с SMS.

 Gmail   „“

Към момента На излизане на публикацията, конфиденциалните писма са в процес на бета-тестване и още не са готови за масова употреба. Според източници на TechCrunch, разказващи за проведените тестове, новият режим понякога е несигурен и екипът на Google е нужно още известно време да отстраняват грешките в обслужването.

 Gmail   „“  Gmail   „“

Събеседниците на TechCrunch подчертават, че конфиденциалните съобщения при цялото изобилие от методи за защита от любопитните очи, не са защитени чрез криптиране. Това означава, че тези писма могат да бъдат прихванати както от трети лица, така и от самата Google, което свежда до нула смисъла за защита с нови средства.

Коментари
Все още няма коментари
Статистика
Прегледи 9
Коментари 0
Рейтинг
Добавена на17 Апр 2018
ИзточникKaldata

Тагове
Gmail
Ние във фейсбук