Българският ИТ портал
Потребителско име
Парола
Регистрация
Нова парола
Изпрати SMS | Новини | Онлайн превод
  SoftVisia

Intel прехвърля вирусното сканиране в графичните ядра на своите процесори

Intel

Процесорният гигант Intel възнамерява да даде възможност на вирусните скенери да използват интегрираните в неговите процесори графични ядра. По този начин ще се подобри производителността, ще се намали консумацията на електрическа енергия и съответно, ще се увеличи времето на автономна работа.

„С използването на технологията за ускорено сканиране на паметта (Accelerated Memory Scanning, AMC), проверката за вирусни зарази се осъществява от интегрирания графичен ускорител на Intel. По този начин вирусното сканиране е по-дълбоко и значително по-бързо, като същевременно се намалява въздействието на вирусните скенери върху производителността на цялата компютърна система и консумацията на енергия“ – каза Рик Ешевария (Rick Echevarria) – ръководител на отдела за информационна защита на Intel.

Новата технология на Intel за откриване на заплахи ще бъде достъпна в процесорите от 6-то, 7-мо и 8-мо поколение. Това ще даде възможност на антивирусните енджини да използват GPU, вместо централния процесор. Към днешен ден именно централния процесор се използва от антивирусните програми, а това забавя цялата компютърна система. Intel счита, че като освободи централния процесор от тези процеси, производителността като цяло ще нарасне и консумацията ще намалее. Процесорният гигант счита, че тази технология има бъдеще, понеже в редица компютри интегрираните графични ядра почти не се използват.

Intel вече работи съвместно с Microsoft и тази технология се тества на Windows Defender Advanced Protection Threat (ATP). И другите антивирусни производители могат да използват новата технология.

Коментари
Все още няма коментари
Статистика
Прегледи 12
Коментари 0
Рейтинг
Добавена на17 Апр 2018
ИзточникKaldata

Тагове
Intel
Ние във фейсбук