Българският ИТ портал
Потребителско име
Парола
Регистрация
Нова парола
Изпрати SMS | Новини | Онлайн превод
  SoftVisia

Следващото тримесечие Китай започва масовото производство на DRAM памети

       DRAM

Популярния уеб-портал DigiTimes съобщи, че китайското предприятие Jin Hua Integrated Circuit приключва строежа на завода за производство 300 милиметрови пластини, предназначени за масовото производство на DRAM памети.

Заводът се намира в провинция Фудзиен (Fujian), а оборудването и инсталирането на необходимата апаратура трябва да приключи до месец юли. Масовото производство е планирано да започне още през третото тримесечие на тази година. DigiTimes подчерта, че строежът на производствените сгради и помещения е започнал през месец ноември 2017 година и строителството на обекта значително изпреварва планираните срокове.

Финансирането на Jin Hua се осъществява от правителството на Китай, като инвестицията е в размер на около $5,3 милиарда. В областта на технологиите Jin Hua работи съвместно с тайванската компания United Microelectronics Corporation (UMC), която е третият производител на чипове по поръчка в света, с 8,5% пазарен дял към 2017 година.

Неотдавна, китайската компания Xi’an UniIC Semiconductors вече започна производството на DDR4 чипове и плочки памет. Очакванията са, китайските производители до края на годината да намалят цента на бързата оперативна памет.

Коментари
Все още няма коментари
Статистика
Прегледи 12
Коментари 0
Рейтинг
Добавена на17 Апр 2018
ИзточникKaldata

Тагове
DRAM
Ние във фейсбук