Българският ИТ портал
Потребителско име
Парола
Регистрация
Нова парола
Изпрати SMS | Новини | Онлайн превод
  SoftVisia

САЩ и Великобритания обвиниха Русия в мащабна кибератака чрез заразяване на рутери

Националният център по кибербезопасност на Великобритания, ФБР и департамента за вътрешна безопасност на САЩ публикуваха съвместен доклад за мащабна кибератака, организирана от руски хакери, финансирани от правителството.

Според доклада, руските хакери атакуват милиони рутери и друго мрежово оборудване по целия свят, включително и потребителски устройства. Целта е да се намерят и хакнат уязвимите устройства с цел шпионаж, както и за подготовка на база за нови по-мощни атаки.

Хакерите атакуват правителствените организации, частния сектор и критично важната инфраструктура. На атака са подложени и интернет провайдърите, осигуряващи интернет връзка за тези инфраструктури.

Според британското и американското разузнаване, руските хакери заразяват милиони рутери, маршрутизатори и защитни стени с цел кибершпионаж и кражба на интелектуална собственост.

Авторите на доклада настоятелно препоръчват на всички производители на мрежово оборудване, интернет провайдъри, обществени организации и частни компании, най-внимателно да се запознаят с документа и да предприемат предложените в него мерки за предотвратяването на възможни кибератаки.

Коментари
Все още няма коментари
Статистика
Прегледи 6
Коментари 0
Рейтинг
Добавена на17 Апр 2018
ИзточникKaldata

Тагове
Няма, тагове
Ние във фейсбук