Българският ИТ портал
Потребителско име
Парола
Регистрация
Нова парола
Изпрати SMS | Новини | Онлайн превод
  SoftVisia

Илън Мъск инвестира $100 милиона в собствения стартъп The Boring Company

   0     The Boring Company

Компанията The Boring Company, пусната от Илън Мъск за изграждане на тунели под Лос Анджелис, привлече първите си инвестиции в размер на $112,52 милиона, от които самият Мъск е инвестирал малко над $100 млн. За това пише Axios.

Други финансови подробности не бяха оповестени, но в публикуваните документи на Комисията по борсите и ценните книжа (SEC) също така не се уточнява, кой е инвеститорът по сделката. Известно е, че средствата са получени от 31 участника — физически лица или организации.

Представители на компанията в разговор с Bloomberg уточняват, че основната част от средствата (90% или малко над $100 млн.) са получени от Мъск, а останалите пари — от други сътрудници на компанията. От дружеството уточняват, че нито един рисков инвеститор или външни инвеститори не са вземали участие в сделката.

При това, името на самия Мъск липсва в документите на дружеството. Директорът на The Boring Company е инженерът в SpaceX Стив Дейвис, а изпълнителният директор е от Neuralink (друга компания на Мъск) – Джаред Бирчал.

По-рано The Boring Company не е обявявала нужда от привличането на инвестиции, но е заработвала пари от непрофилни проекти.

По-рано бе съобщено, че The Boring Company планира да пусне нов продукт— подобен на конструктора LEGO комплект от блокове за изграждане на скулптури и сгради.

За създаването на това се използва камъкът, извлечен от тунелите. Предприемачът уточнява, че комплектът, състоящ се от свързващи се помежду си тухли в реален размер, „е предназначен за калифорнийските сеизмични товари“.

Коментари
Все още няма коментари
Статистика
Прегледи 11
Коментари 0
Рейтинг
Добавена на17 Апр 2018
ИзточникKaldata

Тагове
Boring, Company
Ние във фейсбук