Българският ИТ портал
Потребителско име
Парола
Регистрация
Нова парола
Изпрати SMS | Новини | Онлайн превод
  SoftVisia

Tesla временно спира производството на електромобилите Model 3

Tesla      Model 3

Неотдавна Илън Мъск каза, че Tesla е използвала твърде сложни роботи в производството и че прекалената автоматизация е била грешка.

Сега стана известно, че Tesla временно спира работата на завода във Фримонт, Калифорния. Именно това е заводът с най-голямата автоматизация и най-сложните роботи. Заводът спира за 4-5 дни и това е втората подобна пауза през последните два месеца. Tesla каза, че това време е необходимо за подобряване и допълнителна настройка на автоматизацията и премахването на забелязаните тесни места, забавящи производството. Нещо подобно се случваше, когато Илън Мъск настройваше кацането на първите степени на своите ракети.

Да си припомним, че Мъск обеща към края на 2017 година да започне да произвежда по 5000 електромобила Model 3. Процесът се забави, и този месец Tesla започна да произвежда по 2000 електрически автомобила на седмица. След новата настройка на поточните линии, Мъск счита, че ще достигне производството на 5000 електромобила седмично през месец юли тази година.

Въпреки предречения от Мъск „производствен ад“, разразил се в момента, Tesla подготвя и масовото производство на новия Roadster и електрическия товарен автомобил Semi. А през месец ноември 2019 година възнамерява да стартира производството на кросоувъра Tesla Model Y.

Коментари
Все още няма коментари
Статистика
Прегледи 15
Коментари 0
Рейтинг
Добавена на17 Апр 2018
ИзточникKaldata

Тагове
Tesla, Model
Ние във фейсбук