8-ядреният Coffee Lake-S се появи в официалните документи на Intel

В Мрежата от дълго време витае информацията за плановете на Intel да пусне ново флагманско семейство от процесори Coffee Lake-S. „Митичните осемядрени“ чипове вече не веднъж са били забелязвани в онлайн базите на някои тестови пакети и както се предполага, трябва да дебютират заедно с подготвяния набор от системни логики Z390.

Един от потребителите на социално-информационния ресурс Reddit е имал късмета да попадне на споменатия процесор в официалните документи на Intel, потвърждавайки по този начин намерението на Intel да увеличи броя на ядрата в своите процесори за масовите десктоп платформи.

8- Coffee Lake-S       Intel

Според официалните данни в документите на Intel, конфигурацията на все още безименния процесор Coffee Lake-S ще има вид на „8+2“, където първата цифра отговаря на броя на физическите x86-64 ядра, а втората разказва за използваната графична подсистема. В този случай с увереност може да се говори за наличието на видео-ядрото UHD Graphics 630 (GT2).

8- Coffee Lake-S       Intel 8- Coffee Lake-S       Intel

Интересното в случая е, че първият документ, потвърждаващ съществуването на 8-ядрения процесор Coffee Lake-S, датира още от 13-ти декември 2017 година. С други думи, инженерите на Intel вече доста дълго време се трудят над новите процесори, а дебютът може да се проведе съвсем скоро. Що се отнася до набора от логики Z390, който трябва да замени „преходния“ Z370, то дънните платки на негова база, ще се появят във втората половина на тази година.

Коментари
Все още няма коментари
Статистика
Прегледи 27
Коментари 0
Рейтинг
Добавена на16 Апр 2018
ИзточникKaldata

Тагове
Coffee, Intel, LakeS
Ние във фейсбук