Българският ИТ портал
Потребителско име
Парола
Регистрация
Нова парола
Изпрати SMS | Новини | Онлайн превод
  SoftVisia

Apple ще пусне по-евтина версия на HomePod — KGI

Apple   -   HomePod  KGI

Анализаторът от KGI Securities Минг-Чи Kуo съобщи, че Apple ще пусне на пазара по-евтина версия на колоната HomePod поради недостатъчното търсене на устройството, струващо 349 долара. Kуo заяви, че цената на HomePod „подкопава търсенето, въпреки че качеството на звука е отлично“, а също поясни:

Изминаха шест години откакто Apple пусна Siri, който изпреварва основните си конкуренти. Голям брой от потребителите на iOS и mac os допринасят за популяризирането на функциите на гласовия асистент, въпреки че сме на мнение, че за повечето потребители по целия свят, Siri не е задължителна функция, но Apple все пак не се превърна в основен бранд на пазара на AI-гласовите асистенти. Акцентираме също, че в HomePod не е добавяна поддръжка на нови езици след старта, а това означава, че Apple е изправена пред проблеми с разработването на AI/Voice Assistant за целия свят; това ограничава продажбите на HomePod.

Обикновено, точен в оценките си анализаторът предполага, че по-евтината версия на HomePod ще помогне за увеличаване на продажбите в краткосрочен план.

Но за да се продава HomePod за 349 долара, Apple ще трябва да подобри Siri, да я научи на повече езици и по всякакъв начин да подобрява колоната с актуализации, за да остане конкурентноспособна срещу подобните продукти на Amazon и Google.

Коментари
Все още няма коментари
Статистика
Прегледи 11
Коментари 0
Рейтинг
Добавена на16 Апр 2018
ИзточникKaldata

Тагове
Apple, HomePod
Ние във фейсбук