Българският ИТ портал
Потребителско име
Парола
Регистрация
Нова парола
Изпрати SMS | Новини | Онлайн превод
  SoftVisia

Samsung на съд за нарушаване на патент за биометрични данни

Samsung

Флагманските смартфони на Samsung имат скенери за пръстови отпечатъци, на ириса и технология за разпознаване на лицата, което са много биометрични автентификации, в сравнение с други смартфони на пазара.

Въпреки това, Samsung към момента са съдени от американската компания за защита на личните данни PACid Technologies за нарушаване на два патента в САЩ и един корейски патент за биометрични характеристики.

Искът е подаден на 6 април в източния окръжен съд на щата Тексас и включва телефоните Galaxy S6 до Galaxy S8. PACid твърди, че са нарушени два американски патента (патентът от САЩ с №9,577,994 и №9,876,771) и един южнокорейски патент (KR20110128567A). Освен това, Samsung Pass и Knox също са включени в съдебния иск.

PACid също така добавя, че Samsung знае за техните патенти от януари 2017 г. и че съдът трябва да вземе под внимание това изискване. Сега Samsung трябва да плати три пъти стандартен залог в размер на $ 1 за всеки продаден телефон или $2,82 млрд.

Въпреки това, експертите смятат, че PACid — не е нищо, освен патентен трол, т. к. тя разработва технологии, свързани с криптирането, но не ги използва за себе си. Т.е. нищо не произвежда, а печели от продажбата на лицензи.

В миналото, PACid е обвинявана от Google, Apple и Nintendo за нарушаване на патентни права. Samsung е член на алианса FIDO и тъй като алиансът работи по групови стандарти се очаква, че и срещу други играчи, като LG, Google и Amazon ще бъдат заведени дела. Samsung от друга страна съобщи, че се подготвя за делото в САЩ.

Коментари
Все още няма коментари
Статистика
Прегледи 12
Коментари 0
Рейтинг
Добавена на16 Апр 2018
ИзточникKaldata

Тагове
Samsung
Ние във фейсбук