Българският ИТ портал
Потребителско име
Парола
Регистрация
Нова парола
Изпрати SMS | Новини | Онлайн превод
  SoftVisia

Google и LG съвсем скоро ще представят VR дисплей с рекордна плътност 1443 ppi

Google  LG     VR     1443 ppiНа изложението Display Week 2018 в края на месец май, Google и LG възнамеряват да представят OLED дисплей за шлемове за виртуална реалност от ново поколение.

Новото устройство значително превъзхожда дисплеите, използвани в днешните VR шлемове като Oculus Rift и HTC Vive. При размера на диагонала 4,3 инча, новият дисплей има резолюция от 18 милиона пиксела с плътност 1443 пиксела на инч. Тоест, резолюцията на този екран е примерно 5500х3000 пиксела. За сравнение, екраните на последните модели HTC Vive Pro и Oculus Rift имат резолюция съответно 2880х1600 и 2160х1200 пиксела.

От останалите технически характеристики се съобщава само честотата на опресняване на екрана – 120 Hz. Отбелязва се възможността за създаването на VR шлемове с широк ъгъл на виждане и по-висока точност на проследяване движенията на главата. Но това всъщност не са параметри на дисплея.

Характеристиките на новия екран са наистина впечатляващи, но сега всички се питат, какъв хардуер ще е необходим за обработката на подобни изображения.

Навярно новият дисплей е предназначен за бъдещите автономни шлемове, които ще се създават в рамките на инициативата Daydream. Очаква се по време на изложението да се съобщи, кога ще започне продажбата на първите устройства с новите екрани.

Коментари
Все още няма коментари
Статистика
Прегледи 13
Коментари 0
Рейтинг
Добавена на14 Март 2018
ИзточникKaldata

Тагове
Google
Ние във фейсбук