Българският ИТ портал
Потребителско име
Парола
Регистрация
Нова парола
Изпрати SMS | Новини | Онлайн превод
  SoftVisia

Apple вече се смята за скучна компания

Apple

Според проучване, проведено от Harris Poll през 2017 година, корпорацията Apple е успяла да отпадне измежду най-известните марки.

Проучването за това, как потребителите възприемат едни или други компании се извършва от 1999 г. насам. В него участват 25 800 възрастни американци. Проучването се провежда в периода от декември до януари.

През 2018 г. за най-ярката компания е призната Amazon, която е на първото място в класирането вече в продължение на пет години, без да броим второто място през 2015 година. Компанията Google е паднала с 20 позиции и е на 28-мо място, а Tesla се е изкачила от девета на трета позиция.

Репутацията на Apple е пострадала най-силно. Корпорацията е на 29-то място, вместо на пето, заемано през 2017 година. Авторите на класацията отбелязват, че тяхното проучване не може да се разглежда като научен труд. Списъкът отразява успеха на маркетинговите усилия на една или друга компания.

В сравнение с конкурентите, през 2018 г. Apple и Google не са представяли различни и интересни рекламни кампании и не са предложили на потребителите нищо вълнуващо.

В топ 10 на най-интересните компании, според американците се нареждат: Amazon.com; Wegmans Food Markets; Tesla Motors; Chick-fil-A; The Walt Disney; HEB Grocery Company; United Parcel Service; Publix Super Markets; Patagonia; Aldi.

Коментари
Все още няма коментари
Статистика
Прегледи 17
Коментари 0
Рейтинг
Добавена на14 Март 2018
ИзточникKaldata

Тагове
Apple
Ние във фейсбук