Българският ИТ портал
Потребителско име
Парола
Регистрация
Нова парола
Изпрати SMS | Новини | Онлайн превод
  SoftVisia

Властите на Финландия инвестираха 844 милиона евро в Nokia

    844    Nokia

Властите във Финландия са увеличили държавното влияние върху производителя на телекомуникационно оборудване Nokia, които са инвестирали около 844 милиона евро в закупуването на акции от компанията, предаде „Ройтерс“.

Nokia от преди десет години възлагаше надежди на световния пазар на мобилните телефони, но претърпя катастрофа в тази посока, което е една от причините за продължителната икономическа стагнация във Финландия, от която страната се очертава да се възстанови съвсем скоро.

След продажбата на телефонния бизнес на Microsoft през 2014 г., мащабните съкращения и пренасочване на бизнеса към телекомуникационния отрасъл, Nokia вече има 6,3 хиляди служителя във Финландия, а глобалният щат на компанията възлиза на 102 800 души.

Твърди се, че делът на държавата в най-голямата компания в страната е твърде малък, като правителството на Финландия в първите месеци на 2018 година притежава само 3,3% от акциите на Nokia.

За да получат средства за покупката, финландските власти са намалили дела на участието си в шведската телекомуникационна компания Telia, металургичната компания SSAB и в руския холдинг Sampo.

Коментари
Все още няма коментари
Статистика
Прегледи 12
Коментари 0
Рейтинг
Добавена на14 Март 2018
ИзточникKaldata

Тагове
Nokia
Ние във фейсбук