Българският ИТ портал
Потребителско име
Парола
Регистрация
Нова парола
Изпрати SMS | Новини | Онлайн превод
  SoftVisia

За борба с дезинформацията YouTube започва да прикрепя линкове към Уикипедия

    YouTube      YouTube започва да добавя към клиповете с конспиративни теории специални текстови блокове с препратки към съответните материали в Уикипедия.

Нововъведението бе анонсирано от изпълнителния директор на YouTube Сюзан Войжитски (Susan Wojcicki) по време на протичащата в момента конференция SXSW 2018.

Видео услугата възнамерява да се бори с разпространяването на фалшива информация с препратки към Уикипедия и към други източници, информацията в които се счита за достоверна.

    YouTube

Ръководителят на YouTube съобщи, че промените ще влязат в сила през следващите няколко седмици. Тя отбеляза, че препратки към Уикипедия ще получат единствено клиповете, съдържащи най-разпространените „Теории на конспирацията“. Тя посочи като пример конспиративното видео за кацането на американците на Луната. Според тази популярна теория, никой не е кацал на Луната, а всичко е фалшифицирано от правителството на САЩ.

За обновяване на видео материалите, специалистите на YouTube ще използват списъка с най-известните конспиративни теории.

Много потребители започнаха да отбелязват несъвършенствата на този подход. Те считат, че Уикипедия въобще не е достоверен източник на информация, понеже всеки може да направи промени в една или друга статия.

Коментари
Все още няма коментари
Статистика
Прегледи 16
Коментари 0
Рейтинг
Добавена на14 Март 2018
ИзточникKaldata

Тагове
YouTube
Ние във фейсбук