Българският ИТ портал
Потребителско име
Парола
Регистрация
Нова парола
Изпрати SMS | Новини | Онлайн превод
  SoftVisia

Google е спрял 3.2 млрд. лоши реклами през 2017 г.

Екипът на Google за интернет реклама е унищожил 3.2 милиарда „лоши“ реклами през 2017 г., сподели компанията. Това е увеличение с 88 процента спрямо предната година, когато са били премахнати 1.7 милиарда от тези непозволени реклами. Казано по друг начин, всяка секунда през 2017 г. Google е свалял по повече от сто реклами.

Лошите реклами включват всякакъв тип реклами, които нарушават рекламните правила на интернет гиганта. Сред тях са фишинг схеми, лъжливи и подвеждащи реклами, малуер и др. Те могат да бъдат както индивидуални, така и координирани схеми на измамници, с които те печелят пари.

Според Google, голямата част от тези вредни реклами са били уловени и свалени преди да се превърнат в сериозна заплаха за крайните потребители. 79 милиона реклами са се опитвали да препращат към пълни с малуер сайтове, а 66 милиона са от категорията „trick-to-click“. 7000 акаунта са свалени за това, че маскират препратки към опасни сайтове с реални новинарски заглавия.

Общо 320 000 рекламодатели са били извадени от рекламната мрежа на Google в резултат на тези нарушения.

На легитимните си партньори компанията е платила 12.6 милиарда долара. Имайки предвид, че голямата част от приходите на Google идват именно от реклами, компанията задължително трябва да полага големи усилия, за да докаже, че платформата ? заслужава доверие.

Коментари
Все още няма коментари
Статистика
Прегледи 9
Коментари 0
Рейтинг
Добавена на14 Март 2018
ИзточникKaldata

Тагове
Google
Ние във фейсбук