Българският ИТ портал
Потребителско име
Парола
Регистрация
Нова парола
Изпрати SMS | Новини | Онлайн превод
  SoftVisia

Тръмп предложи създаването на нов род войски – „Космически сили“

       – „ “В реч пред военните в Сан Диего, президентът на САЩ Доналд Тръмп предложи създаването на нов род войски в американската армия с име „Космически сили“. Тръмп подчерта, че съответната военна структура и поделения могат да се появят съвсем скоро.

Американският президент отбеляза, че неговата нова национална стратегия за космоса предполага, че безвъздушното пространство е „същото бойно поле, като земята, въздуха или морето„. Миналата година администрацията на Тръмп се противопостави на тази идея. Считаше се, че това ще създаде излишна бюрокрация във време, когато правителството е съсредоточено върху намаляването на разходите. Очевидно ситуацията се е променила, понеже Тръмп заяви, че това е една отлична идея.

През месец юни 2017 година бе предложено създаването на „Космически корпус“, функциониращ в рамките на военновъздушните сили на САЩ. Предложението не бе прието. Но ето че тази година явно ще бъдат създадени войските „Космически сили„.

ВВС на САЩ вече има космическо поделение, което се занимава с GPS проследяване, сателитно разузнаване и други подобни. Предполага се, че Тръмп не иска да изостава пред конкурентите Русия и Китай, които сериозно напредват в космическите военни операции.

Коментари
Все още няма коментари
Статистика
Прегледи 3
Коментари 0
Рейтинг
Добавена на14 Март 2018
ИзточникKaldata

Тагове
Няма, тагове
Ние във фейсбук