Българският ИТ портал
Потребителско име
Парола
Регистрация
Нова парола
Изпрати SMS | Новини | Онлайн превод
  SoftVisia

Netflix in Space изпрати iPhone и GoPro в околоземна орбита

Лидерът в онлайн стрийминга на видео съдържание обяви старта на новия си проект Netflix in Space. Както подсказва името, тук става въпрос за стрийминг на Netflix в космоса, макар че тук роля ще играят не инженери, а балон с хелий и две устройства.

Те са един iPhone и една GoPro камера, които ще трябва да докажат, че видео на Netflix може да се стриймва в космоса или поне на 35 000 метра над Земята.

Екипът на Netflix, натоварен с мисията, разкри повече подробности за нея в специално видео, публикувано в YouTube. От него научаваме, че сензори в балона измерват температурата, локацията, височината и налягането, в които ще се развива мисията. GoPro камерата ще бъде поставена в охладително отделение, а телефонът ще бъде залепен на прозорчето. Така камерата ще може да снима вървящото по телефона видео на фона на космическата бездна наоколо.

Избраното съдържание е видео от емблематичния научнофантастичен сериал Star Trek, като е потвърдено, че до 32 000 метра то се възпроизвежда успешно. Някъде там свършва този клип, но Netflix уточнява, че в крайна сметка балонът е достигнал височина от 35 000 метра.

Коментари
Все още няма коментари
Статистика
Прегледи 11
Коментари 0
Рейтинг
Добавена на14 Март 2018
ИзточникKaldata

Тагове
Netflix, iPhone, GoPro, Space
Ние във фейсбук