Българският ИТ портал
Потребителско име
Парола
Регистрация
Нова парола
Изпрати SMS | Новини | Онлайн превод
  SoftVisia  |  Оферти нова година 2019

Intel представи защита срещу Spectre за процесорите Ivy Bridge и Sandy Bridge

През последните няколко седмици специалистите на корпорацията Intel упорито работиха върху новите обновявания на микрокода срещу хардуерната уязвимост Spectre за процесорите от предишни поколения.

Наскоро излязоха пачовете за централните процесори от поколенията Haswell и Broadwell, а днес се появиха обновяванията за все още популярните чипове Sandy Bridge и Ivy Bridge.

Intel    Spectre   Ivy Bridge  Sandy Bridge

Интересно е, че компанията не възнамерява да спира дотук и съвсем скоро възнамерява да представи ъпдейти и за процесорите с микроархитектура Nehalem, в рамките на която излязоха голямо количество модели Intel Core i3, i5 и i7 с кодови имена Bloomfield, Lynnfield и Clarkdale, както и за процесорите Core 2 Duo и Core 2 Quad с кодови имена Conroe/Merom и Penryn/Wolfdale, които вече са на възраст над 10 години.

От друга страна, твърде малка е вероятността, че производителите на дънни платки ще започнат масово да внедряват обновения микрокод на ниво BIOS, отчитайки възрастта на тези дъна. За старите компютри всичко зависи от създателите на операционните системи и тяхното желание да внедрят новия микрокод в някое от бъдещите обновявания.

Не се съобщава, с колко се намалява производителността на процесорите с инсталиран нов микрокод.

Коментари
Все още няма коментари
Статистика
Прегледи 23
Коментари 0
Рейтинг
Добавена на13 Март 2018
ИзточникKaldata

Тагове
Bridge, Sandy, Intel, Spectre
Ние във фейсбук