Българският ИТ портал
Потребителско име
Парола
Регистрация
Нова парола
Изпрати SMS | Новини | Онлайн превод
  SoftVisia  |  Оферти нова година 2019

Ерик Реймънд основа проект за създаването на отворено непрекъсваемо захранване

         Ерик Реймънд (Eric S. Raymond), един от основателите на организацията OSI (Open Source Initiative), официално представи проекта UPSide, в рамките на който започна работа по създаването на отворено непрекъсваемо захранване (UPS).

Проектът възникна като реакция срещу сегашната ситуация на UPS пазара. Към днешен ден твърде много производители на UPS използват съмнителни технически решения, недокументирани протоколи за управление и неудобни системи за контрол. Отделен е въпросът, че има скрити разходи, заплащани от потребителите, реализирани чрез използването на акумулаторни батерии с кратък технологичен живот.

Проектът UPSide предвижда създаването на ключови изисквания, спецификация и цялостна документация, даващи възможност за самостоятелното сглобяване и производство на качествени UPS-и от типови компоненти. Ще бъде публикувана свободна принципна схема, платка за нея, списъка с компонентите и т.н., като всичко може свободно да бъде променяно и развивано.

Първият прототип ще бъде с мощност 300-400 W и ще осигурява автономна работа в продължение на 15 минути. Реймънд предлага използването на акумулаторни батерии с електролит от гел, издържащи много голям брой цикли на презареждане, които могат да бъдат използвани дълго време.

Коментари
Все още няма коментари
Статистика
Прегледи 19
Коментари 0
Рейтинг
Добавена на13 Март 2018
ИзточникKaldata

Тагове
Ние във фейсбук