Българският ИТ портал
Потребителско име
Парола
Регистрация
Нова парола
Изпрати SMS | Новини | Онлайн превод
  SoftVisia

Finance Magnates: Google може да забрани рекламирането на криптовалути и ICO

Finance Magnates: Google    ICOGoogle изглежда ще последва примера на Facebook и Instagram и ако не започне да блокира, най-малкото сериозно ще усложни правилата за публикуване на реклама, свързана с криптовалутите и ICO (първичното предлагане на цифрови монети).

Изданието Finance Magnates отбеляза, че свързаните с криптовалути или блокчейн компании са започнали да се затрудняват с публикуването на реклами с използването на услугата Google Adwords. Една от тези компании, пожелала да остане анонимна, демонстрира графика на кликовете, показващи на практика моментален спад:

Finance Magnates: Google    ICOПърви денFinance Magnates: Google    ICOВтори ден

Екипът на Google Adwords не е публикувал никаква информация за промяна в политиката на компанията. Нещо повече, писмено бе потвърдено, че рекламата на криптовалути и ICO не е забранена.

Finance Magnates: Google    ICO

Да не забравяме, че Google има право да регулира, къде и за коя аудитория е допустима демонстрацията на подобна реклама. Тези ограничения са валидни например за хазартните игри, алкохола, някои лекарствени препарати и други подобни.

Finance Magnates: Google    ICO

Финландският стартъп Lamium, който се опита да развива своя проект с помощта на онлайн услугите на Google въобще нямаше късмет. При него бе блокирана не само рекламата, но и целия Google Ads акаунт.

Finance Magnates добавя, че тези случаи стават все повече, като общата черта е тяхната връзка с криптовалутите.

Коментари
Все още няма коментари
Статистика
Прегледи 10
Коментари 0
Рейтинг
Добавена на13 Март 2018
ИзточникKaldata

Тагове
Google, Finance, Magnates
Ние във фейсбук