Българският ИТ портал
Потребителско име
Парола
Регистрация
Нова парола
Изпрати SMS | Новини | Онлайн превод
  SoftVisia

Тръмп блокира продажбата на Qualcomm от съображения за националната сигурност

    Qualcomm     Надеждите на китайската компания Broadcom за закупуването на американската Qualcomm изглежда пропаднаха.

Президентът на САЩ Доналд Тръмп издаде разпореждане за блокирането на предполагаемото поглъщане във връзка с опасенията, че това може да нанесе ущърб на националната безопасност на страната.

The Verge съобщи още, че изявлението на президента е последвало веднага след публикацията на писмото на Комитета по чуждестранни инвестиции на САЩ, с което се предупреждава, че сделката е твърде голям риск за безопасността на страната.

Ако Broadcom закупи Qualcomm, се казва в писмото, то това може да отслаби способността на американската компания да се конкурира с китайските конкуренти, като например Huawei. А това означава, че Китай ще доминира в развитието на 5G мобилните мрежи и по този начин американците ще станат уязвими.

Сега шансовете на Broadcom да закупи Qualcomm са твърде малки. Докато разпореждането на Тръмп е в сила, сделката няма как да се състои. Но едва ли това ще предизвика проблеми, като се има предвид, че американската компания многократно отлага сделката, поради твърде ниската предложена цена.

Broadcom веднага реагира на заявлението на Тръмп и каза, че няма как тази сделка да е заплаха за националната сигурност и че подготвя повторно събиране на акционерите на 23 март.

Коментари
Все още няма коментари
Статистика
Прегледи 11
Коментари 0
Рейтинг
Добавена на13 Март 2018
ИзточникKaldata

Тагове
Qualcomm
Ние във фейсбук