Българският ИТ портал
Потребителско име
Парола
Регистрация
Нова парола
Изпрати SMS | Новини | Онлайн превод
  SoftVisia

В приложенията на Office 365 се появи диктовка

   Office 365   Microsoft съобщи в официалния сайт на Office, че абонатите на Office 365 сега могат да използват функцията за диктуване, вградена в офис приложенията.

Новата функционалност дава възможност за гласово набиране на текст във Word, в слайд на PowerPoint, писмо в Outlook или страница в OneNote. Office използва система за разпознаване на звук, която Microsoft нарича „произведение на изкуството“.

Диктовката е достъпна само за абонатите на Office 365 и засега само на английски език. Очаква се съвсем скоро да бъдат добавени нови езици.

   Office 365

За диктуването на текста е достатъчно само включването на микрофон към компютърната система и след това кликването върху бутона, показващ изображение на микрофон в дясната част на менюто. Възможно е диктуването на текст в обикновен разговорен стил. Системата разпознава пунктуацията на потребителя и вмъква съответните препинателни знаци. Възможно е оправяне на грешките с помощта на клавиатурата без изключване на диктовката. Възможно е подаването на специални команди за вмъкване на запетая, точка, въпросителен знак, абзац и т.н.

Засега няма информация, кога ще излязат нови езици за диктуване в Office 365.

Коментари
Все още няма коментари
Статистика
Прегледи 15
Коментари 0
Рейтинг
Добавена на13 Март 2018
ИзточникKaldata

Тагове
Office, Microsoft
Ние във фейсбук