Българският ИТ портал
Потребителско име
Парола
Регистрация
Нова парола
Изпрати SMS | Новини | Онлайн превод
  SoftVisia

AMD възнамерява да си върне пазарния дял от времето на Athlon 64

Вчера AMD проведе събитието One Year Ryzen Anniversary, посветено както се досещате от името, на годишнината от дебюта на първите Ryzen процесори. Отговаряйки на въпроси на публиката, ръководителя на отдела Computing and Graphics Джим Андерсън сподели своите надежди, че чрез споменатото семейство от процесори, компанията ще успее да увеличи пазарния си дял до нивото от първата половина на миналото десетилетие.

AMD          Athlon 64

По това време, благодарение на успеха на процесорите Athlon 64, решенията на „червения“ чипмейкър можеха да се срещнат приблизително във всеки пети настолен компютър или ноутбук. AMD планира да повтори този успех, предлагайки на купувачите високотехнологични продукти, като APU Raven Ridge заедно с голям брой ядра за по-малко пари, отколкото основния конкурент. Между другото, през 2017 г. делът на AMD на пазара на процесорите се е увеличил 1,5 пъти: от 8% на 12%.

При това, ако през миналата година „екипът на червените“ е бил съсредоточен към завладяването на пазара на десктоп процесорите, то сега те ще се занимаят със завземането на мобилните устройства. Очаква се, че партньорите на AMD до края на годината ще пуснат около 60 нови системи с процесорите Ryzen, като се започне от свръхкомпактните и бюджетни лаптопи и се стигне до игровите решения.

Коментари
Все още няма коментари
Статистика
Прегледи 13
Коментари 0
Рейтинг
Добавена на13 Март 2018
ИзточникKaldata

Тагове
Athlon, Ryzen
Ние във фейсбук