Българският ИТ портал
Потребителско име
Парола
Регистрация
Нова парола
Изпрати SMS | Новини | Онлайн превод
  SoftVisia

Британия може да атакува Русия в киберпространството заради отравянето на Скрипал

          Тереза Мей поиска от Руската федерация да обясни, по какъв начин руско химическо оръжие е попаднало на територията на Великобритания.

Министър-председателят на Великобритания Тереза Мей настоя Русия да даде обяснение, по какъв начин на британска територия е попаднало мощно и опасно химическо оръжие. Този препарат е използван в опита за убийство на полковника от Главното разузнавателно управление Сергей Скрипал и неговата дъщеря.

Мей даде на Русия 24 часа да даде обяснение на. В противен случай, Великобритания възнамерява да предприеме съответните мерки, включително мощни кибератаки. Уеб-изданието Mirror съобщи, че този срок изтича днес, на 13 март, в полунощ.

На 14 март сутринта е обявено събрание на Съвета за национална безопасност на Великобритания, на което ще бъде обсъден полученият от Русия отговор. „Ако отговор не бъде получен, ние ще счетем, че това е незаконно използване на сила от страна на Русия към Обединеното кралство“ – заяви министър-председателят. В този случай Тереза Мей ще се обърне към парламента за подготовката на „пълния спектър необходими мерки“.

Според Daily Mail, британското правителство разширява своите настъпателни възможности в киберпространството. Специален киберотдел е в състояние да атакува „компютърните мрежи на Кремъл, използвани за разпространяване на пропаганда“.

Коментари
Все още няма коментари
Статистика
Прегледи 10
Коментари 0
Рейтинг
Добавена на13 Март 2018
ИзточникKaldata

Тагове
Няма, тагове
Ние във фейсбук