Българският ИТ портал
Потребителско име
Парола
Регистрация
Нова парола
Изпрати SMS | Новини | Онлайн превод
  SoftVisia

Създателят на Siri нарече услугата глупава и е разочарован от Apple

  Siri        Apple

Един от създателите на гласовия асистент Siri Норман Винарски в интервю за портала Quartz разкритикува Apple за това, по какъв начин е пусната неговата разработка.

Преди пускането на Siri в iOS, Винарски очаквал пробив, но на изхода получил тромав продукт. Според разработчика, услугата добре се справя с най-простите битови задачи — поставяне на напомняния, проверка на прогнозата за времето, изпращане на писма, но съвсем не може да предвижда желанията на собственика на смартфона и не умее ясно да поддържа диалога.

Част от вината за глупавия Siri, разработчикът хвърля върху Apple. Винарски отбелязал, че първоначално услугата трябвало да бъде изключителен помощник за туризма и за развлечения. Например, ако на летището потребителя научи за отмяната на полета, Siri трябва незабавно да намери друг достъпен полет по маршрута или да открие в Мрежата подходящ номер на хотел. Компанията също се опита да направи универсален помощник и не се справи със задачата.

„Това е голям проблем, а за компания, работеща с един милиард души, трудностите са още повече. Те не разполагат с това ниво на качество, което биха искали да постигнат“, казва Винарски.

Коментари
Все още няма коментари
Статистика
Прегледи 11
Коментари 0
Рейтинг
Добавена на13 Март 2018
ИзточникKaldata

Тагове
Siri, Apple
Ние във фейсбук