Българският ИТ портал
Потребителско име
Парола
Регистрация
Нова парола
Изпрати SMS | Новини | Онлайн превод
  SoftVisia

DigiTimes: масовото производство на GPU Nvidia Turing започва през третото тримесечие

Докато много компютърни ентусиасти с нетърпение очакват излизането на следващото поколение GeForce графични карти, времевият интервал между анонса и реалната поява на новите продукти по рафтовете на магазините може да се окаже много по-голям, отколкото се очаква.

По информация на тайванското уеб-издание DigiTimes, масовото производство на графичните процесори Turing, които трябва да станат основа за новите карти, ще започне през третото тримесечие на тази година. Причината за това развитие на събитията, според източника на тайванските колеги, е решението на AMD и Nvidia да „забавят темпото за пускане на нови графични архитектури и удължаване на жизнения цикъл на сегашните GPU-платформи“ в следствие намаляване на рентабилността на бизнеса.

Освен това се говори и за загрижеността на ръководството на Nvidia, поради вероятното намаляване на търсенето от страна на майнерите. През април, китайската компания Bitmain може да пусне новите си ASIC микрочипове, които имат в пъти по-голяма производителност при добива на актуални криптовалути отколкото видеокартата, което значително ще намали интереса сред „киберстартерите“.

Предвиждайки подобно развитие на събитията, Nvidia започна да налага сериозни ограничения на AIB-партньорите, чрез забрана за рекламиране на потребителските графични карти, като „оръдия на труда“, или активната им продажба на майнерите. Благодарение на тези мерки, чипмейкъра се надява в най-кратки срокове да нараснат продажбите на геймърските видео-карти до предишното ниво, след приключване на „криптовалутната треска“.

Коментари
Все още няма коментари
Статистика
Прегледи 11
Коментари 0
Рейтинг
Добавена на13 Март 2018
ИзточникKaldata

Тагове
Turing, DigiTimes, Nvidia
Ние във фейсбук