Българският ИТ портал
Потребителско име
Парола
Регистрация
Нова парола
Изпрати SMS | Новини | Онлайн превод
  SoftVisia

Потребителите се оплакват, че процесорите AMD Raven Ridge не работят с ОС Windows 7

  ,   AMD Raven Ridge     Windows 7В различните форуми започнаха да се появяват съобщения и многобройни жалби от потребители, закупили новите процесори Ryzen 3 2200G и Ryzen 5 2400G. Оказа се, че тези чипове не работят с операционната система Windows 7.

След като на компютърна конфигурация с процесор AMD Raven Ridge се направи опит за инсталиране на ОС Windows 7, се появява „Синият екран на смъртта“, с надпис, че конфигурацията непълно поддържа ACPI. В някои случаи операционната система стартира, но не работи интегрирания графичен ускорител. Няма драйвери за вграденото видео ядро.

Това се оказа голяма изненада за купувачите. Медиите съобщават, че засега AMD не е правила официални изявления относно поддръжката на различните операционни системи.

Reddit потребителя с никнейм roflmaono сподели, че е запитал техническата поддръжка на производителя на дънни платки ASRock, на какво се дължи този проблем. ASRock обвинява във всичко AMD.

Разбира се, проблемът лесно би могъл да бъде решен, ако производителите на дъна, като ASRock, MSI, Asus и други, представят обновявания на BIOS-а за Windows 7. Но няма никаква гаранция, че ще направят това.

Процесорите Ryzen 3 2200G или Ryzen 5 2400G към днешен ден вече са изключително популярни. Ще следим, дали ще се появи лесно решение на този проблем.

Коментари
Все още няма коментари
Статистика
Прегледи 16
Коментари 0
Рейтинг
Добавена на13 Март 2018
ИзточникKaldata

Тагове
Windows, Raven, Ridge, Ryzen
Ние във фейсбук