Българският ИТ портал
Потребителско име
Парола
Регистрация
Нова парола
Изпрати SMS | Новини | Онлайн превод
  SoftVisia

ЕС официално: добивът на криптовалута не може да бъде забранен

 :        Според Европейската комисия, добивът на криптовалути е съвършено законна дейност в Европа и се подчинява на стандартните всеобщи законови правила за снабдяване и консумация на електрическа енергия.

В началото на тази седмица Мария Габриел изрази загриженост относно твърде голямата консумация на електрическа енергия при добива на криптовалута. Едновременно с това европейският комисар по цифрова икономика и общество уточни нормативния статут на тази индустрия:

„Ако енергията. необходима за тази дейност се провежда в съответствие със закона, няма никакви правни основания да бъде забранявана и дори ограничавана. Тъй като добивът на криптовалута не е незаконна дейност, Комисията не е използвала никакви средства за наблюдение и проследяване на майнинга„.

Но добивът на криптовалута се счита за енергоемка дейност и трябва съблюдава правилата на Европейския съюз относно енергийната ефективност и изхвърлянето на парникови газове.

Мария Габриел допълни, че Европейската комисия ще продължи да анализира влиянието на майнинга върху енергийния отрасъл като цяло.

Последно време Исландия стана особено популярна дестинация за добив на цифрова валута, понеже електрическата енергия в тази страна е евтина и се получава предимно от водноелектрически централи.

Коментари
Все още няма коментари
Статистика
Прегледи 15
Коментари 0
Рейтинг
Добавена на13 Март 2018
ИзточникKaldata

Тагове
Няма, тагове
Ние във фейсбук