В Microsoft Store се появи дистрибуцията Kali Linux за Windows 10

 Microsoft Store    Kali Linux  Windows 10Миналата година Microsoft даде възможност в електронния магазин Microsoft Store да се публикуват различни Linux дистрибуции, като например SUSE Linux, Ubuntu и OpenSUSE Leap. Сега вече от магазина може да се изтегли популярната в някои среди дистрибуция Kali Linux.

Създателите на Kali Linux анонсираха появата на дистрибуцията в Microsoft Store още преди няколко седмици, но изтеглянето е възможно от днес, понеже към датата на анонса Kali Linux не се поддържаше от WSL и се тестваше с помощта на Xfce Desktop Environment във WSL. Тестовете преминаха успешно и сега потребителите могат да изтеглят Kali Linux от Microsoft Store за Windows 10.

 

 Microsoft Store    Kali Linux  Windows 10Съвместната работа на Kali Linux с екипа на Windows Subsystem for Linux направи възможно инсталирането на тази дистрибуция само с един клик, като всяко друго приложение в Microsoft Store.

Само че в своя сайт разработчиците на Kali Linux отбелязват, че използването на дистрибуцията във WSL става с редица ограничения – липсва например поддръжката на raw socket и други. По този начин дистрибуцията за тестване на информационната сигурност до голяма степен става безполезна, но все пак съществено разширява инструментариума на IT специалистите.

Коментари
Все още няма коментари
Статистика
Прегледи 57
Коментари 0
Рейтинг
Добавена на06 Март 2018
ИзточникKaldata

Тагове
Microsoft, Linux, Kali, Store, Windows
Ние във фейсбук