Българският ИТ портал
Потребителско име
Парола
Регистрация
Нова парола
Изпрати SMS | Новини | Онлайн превод
  SoftVisia

ARM анонсира две нови архитектури за ИИ чипове

ARM       Компанията ARM разработи две нови архитектури за чипове, предназначени за използване в сферата на машинното обучение и изкуствения интелект.

На търговските клиенти ще бъдат предлагани архитектурите ARM Machine Learning (ML) Processor и ARM Object Detection (OD) Processor. Версията ML е предназначена да ускори общите приложения в изкуствения интелект – от машинния превод до разпознаването на лицата. На заинтересуваните, достъпът до тази архитектура ще бъде даден в средата на тази година. Архитектурата OD е от второ поколение и е оптимизирана за обработката на визуални данни, както и за определяне на точно определени хора или обекти. Тази версия ще стане достъпна още в края на този месец.

ARM подчерта, че и двете нови предложения са съвсем нова архитектура, която не се базира на нито една от съществуващите CPU и GPU структури.

Както и при другите свои продукти, ARM самостоятелно ще се занимава с разработването на новите чипове. Компанията ще продава лиценза на конкретните модели процесори, които могат да бъдат произвеждани от други компании. И двата типа процесори могат да бъдат интегрирани в комплексните системи-върху-чипа. ARM вече води преговори с някои производители на смартфони за лицензиране на ML архитектурата.

Коментари
Все още няма коментари
Статистика
Прегледи 8
Коментари 0
Рейтинг
Добавена на14 Фев 2018
ИзточникKaldata

Тагове
Ние във фейсбук