Българският ИТ портал
Потребителско име
Парола
Регистрация
Нова парола
Изпрати SMS | Новини | Онлайн превод
  SoftVisia

Бил и Мелинда Гейтс: “Не е справедливо, че имаме толкова много пари”

Всяка година фондацията на Бил и Мелинда Гейтс публикува писмо, в което се разкрива благотворителната дейност на фондацията и се отговаря на най-различни въпроси.

И тази година семейство Гейтс отчете по какъв начин са харчени парите на фондацията, какви са отношенията с Доналд Тръмп и защо работят предимно с корпорации.

В ежегодното писмо от името на фондацията на Бил и Мелинда Гейтс филантропите отговориха на редица “трудни въпроси”, свързани с тяхната благотворителна дейност. В тази публикация семейство Гейтс каза, че всяка година дават помощи на развиващите се страни в размер на $4 милиарда, а за САЩ отделят около $500 милиона, като по-голямата част от тази сума се използва за образователни програми. Семейство Гейтс обясни, че дава повече на развиващите се страни, отколкото на Америка, понеже по този начин наистина спасяват човешки животи.

В писмото се казва, че от основаването на фондацията до днес, за ваксини са дадени $15 милиарда и по този начин световният показател за смъртността при децата е спаднал двойно, считано от 2000 година.

В това писмо филантропите признаха, че техните финансови възможности отварят пред тях редица врати, които са затворени за обикновените хора. Мелинда Гейтс сподели, че е “несправедливо да имаме толкова голямо богатство, докато милиарди хора по света имат нужда от нещо“.

Коментари
Все още няма коментари
Статистика
Прегледи 5
Коментари 0
Рейтинг
Добавена на14 Фев 2018
ИзточникKaldata

Тагове
Няма, тагове
Ние във фейсбук