Българският ИТ портал
Потребителско име
Парола
Регистрация
Нова парола
Изпрати SMS | Новини | Онлайн превод
  SoftVisia

Bloomberg Intelligence: цената на биткойна може да падне до $900

Стратегът по борсови операции на аналитичния отдел Bloomberg Intelligence Мак Макглоун счита, че вероятността за рязък спад на цената на биткойна е 90% в сегашните пазарни условия.

“Дълго и внимателно изучавах всичко на тази тема и колкото повече анализи правя, толкова повече се уверявам, че предстои голям спад. Всичко много напомня на интернет-компаниите от края на 90-те години” – подчерта Макглоун.

Въпреки че в протокола на биткойна емисията твърдо е ограничена до 21 милиона BTC, различните биткойн форкове са твърде много и вече са издадени над 50 милиона цифрови монети, базирани на оригиналния блокчейн. Макглоун счита, че едва ли нещо може да спре безкрайното клониране на биткойна.

Изчисленията на финансовия експерт показват, че цената на биткойна ще слезе на $900 за 1 BTC и това е средната цена от началото на 2017 година.

Bloomberg Intelligence:        0

В настоящия момент цената на биткойна след плавното нарастване през последните няколко дни, достигна $8 854, при ръст на валутния курс от 3,97%.

В началото на тази седмица, аналитиците на JPMorgan&Chase прогнозираха през следващите няколко месеца спадане цената на биткойна до ниво $3 605.

Да си припомним, че в началото на месец февруари JPMorgan започна да блокира транзакциите на клиентите за закупуване на криптовалута с кредитни карти.

Коментари
Все още няма коментари
Статистика
Прегледи 10
Коментари 0
Рейтинг
Добавена на14 Фев 2018
ИзточникKaldata

Тагове
Bloomberg, Intelligence
Ние във фейсбук