Българският ИТ портал
Потребителско име
Парола
Регистрация
Нова парола
Изпрати SMS | Новини | Онлайн превод
  SoftVisia

Мъск обеща да си изяде шапката, ако неговите конкуренти успешно изстрелят ракета преди 2023 година

Илън Мъск бе въвлечен в поредния голям спор в Twitter. Но този път той залага не на своята печалба, а на неуспеха на конкурентите.

Мъск счита, че United Launch Alliance няма да успее успешно да изстреля своята ракета носител Vulcan до 2023 година. А ако това все пак стане, той е готов да изяде собствената си шапка. С горчица.

   ,    2023

Спорът се завърза в Twitter, където Илън Мъск обсъждаше резултатите от изстрелването на тежката ракета носител Falcon Heavy със своите последователи. В един от своите коментари той сравни цената на изстрелването на Falcon Heavy с ракетата Delta-4 на конкурентната компания United Launch Alliance и каза, че тази ракета е много по-скъпа и изстрелването на Delta-4 не е толкова ефективно.

В това обсъждане се намеси ръководителят на ULA Тори Бруно и не се съгласи с цитираните от Мъск числа. Но по-интересното е, че Бруно спомена за скорошното представяне на ракетата Vulcan, конкурент на тежката ракета на Мъск.

   ,    2023

Мъск очевидно не повярва на намеците, че ракетата Vulcan на ULS скоро може да осъществи своя първи полет и предложи нещо като облог. В типичния си стил Мъск заяви, че ще си изяде шапката, ако ракетата носител на конкурента се издигне в космоса по-рано от 2023 година.

Коментари
Все още няма коментари
Статистика
Прегледи 13
Коментари 0
Рейтинг
Добавена на14 Фев 2018
ИзточникKaldata

Тагове
Vulcan, Delta4, Heavy, Falcon, Launch, United, Alliance
Ние във фейсбук