Българският ИТ портал
Потребителско име
Парола
Регистрация
Нова парола
Изпрати SMS | Новини | Онлайн превод
  SoftVisia

Microsoft изгражда блокчейн система за управление на идентичността

Ръководителят на програмата за идентификация на личността в Microsoft Алекс Симънс сподели в корпоративния блог на софтуерния гигант информация за новите методи за защита на персоналните данни.

Топ-мениджърът счита, че бъдещето е пред децентрализираните системи, а блокчейн технологията е в състояние да направи така, че данните наистина да принадлежат на хората.

Симънс каза, че при изучаването на въпроса за безопасността на данните, специалистите на Microsoft са стигнали до няколко основни извода, към които трябва да се стремят бъдещите системи за информационна безопасност. Това е особено важно на фона на множеството различни приложения, всяко от които иска информация, но не гарантира нейната защита. Приложенията често биват хаквани и в този случай под удар се оказват големите информационни системи.

Microsoft вижда идеалното решение за информационна защита в децентрализираните ID. Това е нов формат, при който информацията за логване в онлайн услугите не се съхранява в някакъв собствен сървър, а в така наречения “хъб на потребителските идентификатори”. Именно към този хъб трябва да се обръщат различните външни приложения и да получават достъп до разрешената от потребителя информация. В този случай хората получават пълен контрол върху своите данни и могат ефективно да ги администрират. Симънс счита, че тази система трябва да базира на блокчейн, в който самите потребители ще осигурят надеждността и достоверността на тази информационна децентрализирана база.

Microsoft възнамерява да реализира пилотната версия на тази идея на базата на услугата Microsoft Authenticator.

Коментари
Все още няма коментари
Статистика
Прегледи 18
Коментари 0
Рейтинг
Добавена на13 Фев 2018
ИзточникKaldata

Тагове
Microsoft
Ние във фейсбук