Българският ИТ портал
Потребителско име
Парола
Регистрация
Нова парола
Изпрати SMS | Новини | Онлайн превод
  SoftVisia

Falcon Heavy е взела в космоса и още нещо, освен електромобила на Мъск

Falcon Heavy    ,  Личният вишнев електромобил Tesla Roadster на Илън Мъск привлече почти цялото внимание на медиите с използването си като полезен товар в историческото изстрелване на свръхтежката ракета Falcon Heavy, но се оказа, че заедно с електрическия автомобил има още нещо.

Сега се появи по-подробна информация за поставения в автомобила неголям обект, който може да се използва в продължение на милиони, а може би и милиарди години в екстремални космически условия.

Falcon Heavy    ,

Това е дискът Arch (чете се “Арк”) със съвсем малки размери, предназначен за дълготрайно съхранение на информация. В него са записани цели библиотеки, кодирани върху малкия диск, направен от кварц, с размер неголяма монета.

Некомерсиалната Arch Mission Foundation отбеляза, че тези дискове могат да съхраняват информацията през пространството и времето, и да да я съхраняват за бъдещите поколения.

Falcon Heavy    ,

Arch изглежда като съществено намален DVD или Blu-ray диск, но с капацитет до 360 TB, което е еквивалентно на около 7000 Blu-ray диска.

В електромобила е поставен дискът Arch 1.2 с име Solar Library (слънчева библиотека) и се носи в пространството със скорост около 12 908 км/ч. На него е записана поредицата “Фондацията” на Азимов, идеите в която отлично съответстват на мисията на Falcon Heavy.

Коментари
Все още няма коментари
Статистика
Прегледи 16
Коментари 0
Рейтинг
Добавена на13 Фев 2018
ИзточникKaldata

Тагове
Falcon, Heavy
Ние във фейсбук