Българският ИТ портал
Потребителско име
Парола
Регистрация
Нова парола
Изпрати SMS | Новини | Онлайн превод
  SoftVisia

KDE и Odin представиха Slimbook II

Създателите на популярната десктоп среда KDE и испанската компания Odin Group представиха второто поколение лаптопи Slimbook, хардуерно подобрена версия на сериите лаптопи с предварително инсталирана Линукс базирана операционна система, представени преди година.

За разлика от първия Slimbook, Slimbook II идва със седмо поколение Core i5 и i7 процесори, DDR4 RAM памет (4,8 или 16GB), M.2 SSD от 120,250 или 500 GB с възможност за ъпгрейд. Заедно с това, той идва с по-мощна Wi-Fi антена, по-тънък корпус и по-отзивчив тракпад.

Операционната система е KDE Neon – проект на хората от KDE, ползващ базата на Ubuntu. За разлика от версията на Canonical на Ubuntu с KDE (Kubuntu), това е операционна система (или, за да бъдем коректни, по думите на хората от KDE Neon, “пакетен архив”), доставяща последните подобрения в десктоп средата (за разлика от Ubuntu LTS, където версията на Plasma е фиксирана), собствени хранилища (kde.neon.org), които допълват основните на Canonical LTS, както и последните допълнения в Qt.

KDE  Odin  Slimbook II

Моделът с i5 идва на цена от €699.00, а този с i7, от €799.00.

Коментари
Все още няма коментари
Статистика
Прегледи 18
Коментари 0
Рейтинг
Добавена на12 Фев 2018
ИзточникKaldata

Тагове
Odin, Slimbook
Ние във фейсбук