Българският ИТ портал
Потребителско име
Парола
Регистрация
Нова парола
Изпрати SMS | Новини | Онлайн превод
  SoftVisia

Жителите на Аризона ще могат да плащат данъците си в биткойни

          Аризона може да стане първият американски щат, жителите на който се очаква скоро да получат възможността да заплащат данъците си в биткойни и други криптовалути. The Daily Express съобщи, че съответният законопроект е бил приет от Сената миналата седмица

Този законопроект получи поддръжката на 16 сенатори, 13 са гласувалите “против” и документът е приет. Сега предстои представянето на на законопроекта в Камарата на представителите на Аризона. Финансовият комитет на Сената одобри проекта още през месец януари.

Джеф Уенинджър, представител на Републиканската партия каза, че тези промени в данъчното законодателство на щата имат за цел да направят Аризона по-комфортно място за живот на потребителите на нови технологии. Той счита, че по този начин Аризона изпраща ясен сигнал на САЩ и целия свят, ще щатът ще бъде отворен за блокчейна и цифровите валути.

В същото време, представителят на Демократичната партия Стив Фърли предупреди, че законопроектът прехвърля волатилността на цифровата валута на раменете данъкоплатците. И още, той отбеляза, че цифровите пари ще постъпят в хазната на щата и след това именно Аризона ще отговаря за преобразуването и конверсията на криптовалутата.

Коментари
Все още няма коментари
Статистика
Прегледи 11
Коментари 0
Рейтинг
Добавена на12 Фев 2018
ИзточникKaldata

Тагове
Няма, тагове
Ние във фейсбук