Българският ИТ портал
Потребителско име
Парола
Регистрация
Нова парола
Изпрати SMS | Новини | Онлайн превод
  SoftVisia

Тръмп предложи приватизацията на Международната космическа станция

Администрацията на Доналд Тръмп проучва възможността за приватизиране на Международната космическа станция и за нейното превръщане в търговско предприятие.

Финансирането на МКС от Белия дом ще прекратено след 2024 година, но това не означава, че космическата лаборатория ще бъде изоставена – уточни The Washington Post.

“Приключването на федералната подкрепа не означава, че Международната космическа станция ще бъде свалена от орбита – може би съществува някаква възможност за използване на компонентите и възможностите на МКС за комерсиални цели” – се казва в документа на NASA, който се оказа в ръцете на журналистите на изданието. В материала се казва още, че космическата агенция ще продължи да развива взаимоотношенията с търговските структури през следващите седем години, за да осигури възможност на хората достъп до ниска околоземна орбита.

Неотдавна известен специалист на NASA сподели, че възможната причина за отказа на САЩ от поддръжката на МКС, в която тази държава вложи вече $100 милиарда, вероятно е свързана с недостига на ресурси за МКС и твърде ниската ефективност на проекта. От друга страна, опозицията счита, че не бива да се изоставя космически проект, в който са вложени $100 милиарда и че МКС е създаден за научни изследвания, а не за печалба.

Коментари
Все още няма коментари
Статистика
Прегледи 12
Коментари 0
Рейтинг
Добавена на12 Фев 2018
ИзточникKaldata

Тагове
Няма, тагове
Ние във фейсбук