Българският ИТ портал
Потребителско име
Парола
Регистрация
Нова парола
Изпрати SMS | Новини | Онлайн превод
  SoftVisia

Baidu създаде алгоритъм, предсказващ популярността на стоките

Baidu направи още една стъпка към пълната автоматизация на магазините.

Хората вече почти свикнаха, че касиерите масово се заменят с роботи, а сега китайският интернет гигант разработи компютърен алгоритъм, заменящ мениджърите по покупки. Те повече няма да са необходими, понеже компютърът с по-голяма точност може да прогнозира търсенето на всяка една стока, съобщи South China Morning Post.

Досега единствено опитният мениджър на супермаркета или друг магазин, може да да прецени и поръча необходимите количества стоки и продукти за следващия ден. Тези специалисти отчитат прогнозата за времето, статистиката от предишните дни, местоположението на магазина и някои други фактори, за да се задоволят търсенето за следващия ден по такъв начин, че нищо да не се изхвърля.

Ръководството на Baidu е на мнение, че скоро тези мениджъри няма да се необходими и няма да има нужда от хора, правещи поръчката за следващия ден. Това вече ще се извършва от новия алгоритъм, който по-точно от човека прогнозира какво ще е търсенето на една или друга стока за всеки ден от седмицата.

Новият алгоритъм използва 70 основни признака в своята работа – празнични дни, сезон, дъждовни дни, статистики и още много други. Тестовете на новата технология в 10 големи китайски магазина показа 20% увеличение на продажбите и 30% намаление на разходите.

Коментари
Все още няма коментари
Статистика
Прегледи 11
Коментари 0
Рейтинг
Добавена на12 Фев 2018
ИзточникKaldata

Тагове
Baidu
Ние във фейсбук