Българският ИТ портал
Потребителско име
Парола
Регистрация
Нова парола
Изпрати SMS | Новини | Онлайн превод
  SoftVisia

NVIDIA ще модернизира своя суперкомпютър SaturnV AI, който ще има 5280 GPU Volta

NVIDIA   SaturnV AI,  5280 GPU VoltaПо време на събитието Supercomputing 2017, посветено на високопроизводителните изчисления, NVIDIA обяви, че започва голяма модернизация на своя суперкомпютър SaturnV AI. След ъпгрейда суперкомпютърът на NVIDIA ще стане не само един от най-бързите суперкомпютри на Земята, но и най-енергийно ефективният.

SaturnV AI ще бъде допълнен с 660 клъстърни единици DGX-1. Всеки DGX-1 блок съдържа осем графични ускорителя GV100. Това означава, че в SaturnV AI ще бъдат добавени 5280 графични процесора. По този начин изчислителната мощ на SaturnV AI ще нарасне до 600 петафлопса при работа с единична точност (FP16), а производителността при операции с двойна точност (FP64) ще стане около 40 петафлопса.

NVIDIA   SaturnV AI,  5280 GPU Volta

Към днешен ден SaturnV AI в сегашния си вид в на четвърто място в рейтинга на най-ефективните суперкомпютри с показател 15 гигафлопса на ват, а след модернизацията ще стане номер едно.

Очаква се SaturnV AI да изпревари Summit – разработеният съвместно от NVIDIA и IBM суперкомпютър, който има за цел да надмине китайския Sunway TaihuLight, който към днешен ден е най-мощният в света.

NVIDIA   SaturnV AI,  5280 GPU Volta

В момента SaturnV AI е на 34 място в рейтинга на най-мощните компютърни системи, а след модификацията трябва да попадне в топ-5.

Коментари
Все още няма коментари
Статистика
Прегледи 18
Коментари 0
Рейтинг
Добавена на14 Ноем 2017
ИзточникKaldata

Тагове
SaturnV, NVIDIA
Ние във фейсбук