Българският ИТ портал
Потребителско име
Парола
Регистрация
Нова парола
Изпрати SMS | Новини | Онлайн превод
  SoftVisia

Рей Курцвейл: сливането на хората и машините ще стане през следващите 20 години

 :          20 По време на соята реч пред Съвета за международни отношения, специалистът на Google по въпросите на футуризма и изкуствения интелект Рей Курцвейл заяви, че човечеството не трябва да се страхува от въстанието на машините и че бъдещето е пред ИИ.

Ученият каза, че днес хората са по-добре развити от когато и да било, а в съвременния свят гладът и нищетата са най-малко, отколкото през цялата история на човечеството. Три милиарда потребители разполагат със смартфони и след няколко години те ще бъдат 6 милиарда. И още, Курцвейл счита, че в бъдеще ще бъдем “по-малко биологични”.

Според Курцвейл, хората непрекъснато се развиват, Той е сигурен, че следващата стъпка от нашата еволюция ще бъде интеграция на технологиите с тялото. Хибридът на човека и робота няма да бъде чудовище от метал: ученият говори за чип в човешкото тяло вместо смартфон в ръката. Ако днес казваме: “Хей, Google, какво е времето в Китай?”, то съвсем скоро ще е достатъчно просто да помислим за това, за да получим необходимата информация. Рей Курцвейл е уверен, че роботи-лекари ще могат да включват нашите мозъци към електронните облаци към 2029 година.

Мнозина биха казали, че това са просто фантазии на един човек. Интересното е, че Курцвейл направи над 100 предсказания и прогнози относно технологиите и света на бъдещето, 90% от които се сбъднаха.

Коментари
Все още няма коментари
Статистика
Прегледи 15
Коментари 0
Рейтинг
Добавена на14 Ноем 2017
ИзточникKaldata

Тагове
Няма, тагове
Ние във фейсбук