Българският ИТ портал
Потребителско име
Парола
Регистрация
Нова парола
Изпрати SMS | Новини | Онлайн превод
  SoftVisia

Qualcomm отказа предложението на Broadcom за $100 милиарда

Сто милиарда долара са твърде малка цена за Qualcomm. Това е мнението на производителя на чипове и безжични комуникационни устройства.

Американският производител Qualcomm отказа да продаде своя бизнес за $100 милиарда на конкурентната корпорация Broadcom. Съветът на директорите на Qualcomm реши, че Broadcom не осъзнава реалната цена на един от най-големите производители на чипсети и безжични комуникационни устройства.

Първоначално Broadcom възнамеряваше да изкупи всички акции на Qualcomm при цена $70, въпреки че към момента на потенциалната сделка, цената на една акция бе приблизително $60 -минимален показател за компанията, дължащ се предимно на непрекъснатите съдебни процеси с Apple. По този начин, сделката за $100 милиарда може да стане най-голямата в този бранш, дори ако не се се вземе предвид предложението от страна на Broadcom да поеме задълженията на Qualcomm в размер на $25 милиарда.

Другата причина, поради която бордът на директорите се отказа от това предложение е опасението, че регулаторните органи на САЩ няма да одобрят подобно нещо. Ако сделката все пак се бе състояла, щеше да се образува корпорация с пазарна цена $200 милиарда и по този начин рейтингът на производителя на чипове Broadcom би скочил от седмо на трето място и е възможно възникването на незаконен монопол в бранша.

Коментари
Все още няма коментари
Статистика
Прегледи 19
Коментари 0
Рейтинг
Добавена на14 Ноем 2017
ИзточникKaldata

Тагове
Qualcomm, Broadcom
Ние във фейсбук