Създателят на семантичната търсачка Omnity твърди, че тя е по-добра от Google и дори може да купи Интернет-гиганта

Omnity е нова семантична търсачка, която се фокусира върху търсенето на общи взаимовръзки в различните области на познанието. Основателят на Omnity не счита, че е конкурент на Google, но смята че може да закупи Интернет-гиганта. 

    Omnity ,    -  Google      -

През последните четири години Omnity работеше в скрит режим, но сега търсачката бе официално представена на изложението CES 2016 в Лас Вегас.

Търсачката Omnity дава възможност на потребителя да използва изречение или цял документ като заявка за търсене. Търсещата машина може да открива семантичните връзки между различните документи чрез анализ на тяхното съдържание. По този начин става възможно да се намерят общите неща между различните материали, без да има каквато и да е предварителна връзка между тях.

Omnity е нов вид уеб-търсачка, която повдига въпроса, какво ще стане, ако вместо използването на ключови думи като например "бейзболни резултати" или "най-харесваните игри за Nintendo 64", търсачката даде възможност за намиране на общите семантични връзки между документа, подаден като заявка за търсене и милионите документи в Глобалната мрежа - PDF файлове, новинарски статии, Уикипедия и още много други.

На CES 2016 новата търсачка бе запитана за повече информация относно Ford и използваните от този автомобилен производител информационни технологии. В този случай подаването на ключови думи като "Ford", "технологии", "автомобил", няма да помогнат много. Omnity е в състояние да анализира думите от първото изречение и да намери допълнителни материали за напредъка на Ford в областта на роботизираните автомобили, най-новите неща от лабораторията в Palo Alto и заявките за патент в тази област.

Omnity предлага съвсем нов вид търсене, при което потребителите могат да използват граматически правилни изречения или цели документи, за да намерят семантичните връзки с многобройните материали в Глобалната мрежа, вместо да използва просто съвпадение на ключови думи. Новата технология е в състояние да шокира света, точно както това направи Google през 1998 година.

"Ние считаме, че можем да допълваме Google, а не да го конкурираме" - каза генералният директор на Omnity, който може би на шега добавя, че е по-склонен да закупи Google, отколкото да продаде Omnity.

Коментари
Все още няма коментари
Статистика
Прегледи 69
Коментари 0
Рейтинг
Добавена на08 Ян 2016
ИзточникKaldata

Тагове
Omnity
Ние във фейсбук