CES 2016: Ehang 184 - първият в света безпилотен дрон-такси

Китайският производител на дронове Ehang представи на изложението CES 2016 първото в светя летящо такси. Безпилотният летателен апарат малко безвкусно се нарича 184 и е гигантски квадрокоптер, който може да превозва само един пътник.

 

CES 2016: Ehang 184 -     -

Твърде необичайно за такси, в Ehang 184 няма никакви органи за управление, няма дори и един бутон. В кабината е поставена само една удобна седалка и малка подставка с таблет. Пасажерът може да се настани удобно, да зададе маршрута чрез съответното мобилно приложение и да се наслади на полета. Цялото управление се извършва от дрона.

 

CES 2016: Ehang 184 -     -

Дронът такси Ehang 184 е висок 1,5 метра и тежи 200 килограма. Сумарната мощност на 8-те електродвигателя е достатъчна за превозване на около 100 килограма товар. В квадрокоптера има и малък отсек, в който могат да се поставят личните вещи.

Необичайното такси може да излита и каца вертикално. Основен недостатък на това превозно срдство е, че дронът може да се задържи във въздуха в продължение само на 23 минути при средна оптимална скорост 100 километра в час. Максималната височина на полет е около 3,5 километра.

 

Едва ли скоро ще започнат продажбите на този квадрокоптер. Ehang представи само работни прототипи и явно ще трябва да увеличи времето на полет и да се справи с нормативните уредби.

Коментари
Все още няма коментари
Статистика
Прегледи 12
Коментари 0
Рейтинг
Добавена на07 Ян 2016
ИзточникKaldata

Тагове
Ehang
Ние във фейсбук