CES 2016: Анонс на Remix OS 2.0 - десктоп графична среда за Android

На миналогодишното изложение CES 2015 не особено известният китайски стартъп Jide показа собствено хибридно устройство, което прилича на Microsoft Surface, но работи под управлението на операционната система Android и специалната графична среда Remix OS. Всъщност, това си е същият Android, но преработен за използване в персоналните компютри и таблети. Тази година, на CES 2016, Jide представиха нова версия на Remix OS, както и компютри работещи с нея.

 

CES 2016:   Remix OS 2.0 -     Android

На изложбата в Лас Вегас бе представена Remix OS 2.0, която вече доста прилича на класически Windows, но с особеностите и приложенията за Android. Въведена е пълноценна многопрозоречна среда, като програмните прозорци могат свободно да се местят и да се превключва работата между тях. Има таскбар със стандартно меню, както и панел за настройки. Системата много прилича на някаква Linux дистрибуция, но вътрешно си е Android, с поддръжката на ARM процесори.

 

CES 2016:   Remix OS 2.0 -     Android

Remix OS 2.0 е създадена предимно за двете нови устройства на Jide: миникомпютъра Remix Mini и хибридния таблет Jide Ultra, които използват процесори с ARM архитектура.

 

От 12-ти януари тази година всеки ще може да изтегли дисковия образ на тази система и да я инсталира на почти всякакво устройство с процесор на Intel или AMD.

Коментари
Все още няма коментари
Статистика
Прегледи 81
Коментари 0
Рейтинг
Добавена на07 Ян 2016
ИзточникKaldata

Тагове
Remix, Android
Ние във фейсбук