Статистика на браузърите за месец септември 2014 година

Започна ново тримесечие и вече можем да се запознаем със статистиките на аналитичната агенция Net Applications, отчитащи използването на уеб-браузърите. Лидер сред Интернет-браузърите е Internet Explorer на Microsoft, който заема почти  60% сред използваните в уеб-пространството браузъри. IE вече от няколко месеца е лидер сред браузърите, като всеки месец неговото използване в Интернет варира с плюс минус два-три процента.

      2014

Към днешен ден, основен конкурент на Internet Explorer е браузърът Google Chrome, който само за един месец увеличи своя дял от 19% на 21%. Тези проценти бяха взети от Firefox, чиято популярност през последната година плавно спадна от 20 на 14%. Safari на Apple удържа своите скромни 5%, а останалата една четвърт от общото, са отбелязани от Net Applications като "други".

      2014

Интересно е да погледнем какво е разпределението на различните версии на лидера. IE 8 е включен като браузър по подразбиране в операционната система Windows 7 и заедно с нея увеличава популярността си, въпреки преклонната си за тази сфера възраст, и заема 22% сред всичките браузъри на Microsoft. Малко зад него е IE 11 с 17,13% от общия дял. Мнозина са на мнение, че Microsoft биха предпочели по-бързи темпове на преход към новите продукти на корпорацията.В средата на 2015 година трябва да се появи новата пълноценна версия на Windows 10 и тогава в статистиките ще започне да се появява браузъра Internet Explorer 12.
Коментари
Все още няма коментари
Статистика
Прегледи 59
Коментари 0
Рейтинг
Добавена на03 Окт 2014
ИзточникKaldata

Тагове
Internet, Explorer, Windows
Ние във фейсбук