Процесорите Snapdragon S2 и S3 ще се свързват със сателитите на ГЛОНАСС


Qualcomm разкриха плановете си да модифицират процесорите си Snapdragon S2 и S3, които се използват при разработката на смартфони от среден клас. В момента чиповете използват GPS мрежа от 24 сателита за да определят местоположението на смартфона. Съвсем скоро, обаче, те ще започнат да използват и допълнителните 27 сателита от руската мрежа ГЛОНАСС.

Днешните смартфони се нуждаят от връзка с няколко сателита за да определят по-точно местоположението си на глобалната карта. Сателитите са разположени в орбита на планетата и непрекъснато се придвижват, което затруднява улавянето на сигнали, особено в градската среда, където сигналите често се объркват. С помощта на новите 27 сателита от руската мрежа, определянето на координатите ще бъде значително по-точно и много по-бързо. С използването на две мрежи, локацията на смартфона може да бъде определена с точност до два метра.

Друго предимство е щаденето на живота на батерията. Режимът на търсене чрез ГЛОНАСС ще се активира, само при условие, че процесорът не може да открие определено място със стандартната GPS мрежа. Това ще означава по-бързо и по-качествено търсене. Сериите S2 и S3 на Snapdragon вече поддържат двойна сателитна мрежа. Чиповете от висок клас, Snapdragon S4, също имат тази функционалност и ще бъдат скоро доставени за производство на смартфони. Сателитите, участващи в ГЛОНАСС са под управлението на руските космически сили и са едни от най-точните в света, когато става въпрос за навигация и намиране на различни локации.

Коментари
Все още няма коментари
Статистика
Прегледи 57
Коментари 0
Рейтинг
Добавена на17 Дек 2011
ИзточникKaldata

Тагове
Snapdragon
Ние във фейсбук