Откраднаха $1,7 млн. под формата на таблети PlayBook


След като Research In Motion намалиха цената на таблета PlayBook, устройството започна да се продава значително по-добре, като магазините на компанията се нуждат от често презареждане. Един от камионите, пренасящи поредната пратка таблети към магазин в Онтарио, Канада, обаче е бил откраднат, след като шофьорът му го оставил на паркинг за няколко минути. Стойността на открадната стока е $1,7 млн., споделя канадския производител.

Нито от RIM, нито от американските власти не могат да потвърдят къде точно се намира откраднатия камион, поради проблем с неговия GPS. След като навигационната система не работи, превозното средство не може да бъде проследено. То все още се намира на територията на САЩ и според представители на ФБР, крадците вероятно са се отправили към Маями.

През последното четиримесечие, което приключи през ноември, RIM отчетоха известни проблеми с доставките на таблета. Компанията успя да продаде само 150 хиляди екземпляра и не успя да постигне очакваната цел, оставяйки голяма част от произведените устройства за следващия месец. Намалението на цената на PlayBook почти наполовина също не успя да помогне на RIM да осъществи очакваните продажби. Откраднатите таблети няма да окажат решаващо въздействие върху резултатите за този месец, но ще бъдат в тежест на производствените фабрики на компанията.

Коментари
Все още няма коментари
Статистика
Прегледи 87
Коментари 0
Рейтинг
Добавена на17 Дек 2011
ИзточникKaldata

Тагове
PlayBook
Ние във фейсбук