Най-големият фестивал за градска култура ON! Fest (4G)


Най-големият фестивал за градска култура ON! Fest (4G) ще се проведе от 16 до 18 септември 2011 г. в Интер Експо Център (София)

ON! Fest (4G) е младежки фестивал без аналог в България. Фестивалът има амбицията да се превърне в ежегодно събитие, съчетаващо всички младежки интереси, което го прави и най-мащабният проект в тази сфера. В рамките на три дни, на площ от над 7000 кв. м., ще бъдат събрани на едно място графити, съвременна музика, танцови състезания, скейтборд, японска култура, коли, татуировки, прически, книги-игри, beatbox, представяне на най-новите IT технологии и турнири по компютърни игри, демонстрации, уъркшопи, семинари, музикални и танцови състезания, лекции и дискусии на теми, които вълнуват младите хора. ON! Fest (4G) има амбицията да се превърне в едно от значимите ежегодни събития в София, което събира много от компонентите на градската култура.

Поради тематичната мащабност, фестивалът е разделен на различни зони със собствена програма. Те са разпределени в Зала 1, Зала 5 и в открита част на изложбения център.

ON! Fest (4G) ще се проведе под патронажа на г-жа Йорданка Фандъкова.

Събитията в рамките на Technology ON! ще бъдат: лан парти, състезание по overclock (тунинг на компютри) и турнири по най-популярните игри - StarCraft2, Counter-Strike, FIFA, PES.

В близост ще бъде организирана и LAN Party зона, в която всеки може да донесе машината си и всички участници заедно да сформират голям ЛАН. Този тип партита са абсолютен хит сред хора, запалени по компютърни игри.

В двата дни на фестивала ще се проведе гейм конференцията – “Game Dev Summit”, свързана със създаването и развитието на видеоигрите в България. Подобен семинар се прави за пръв път в България.

По време на ON! Fest (4G) ще се проведат българските квалификации за World Cyber Games 2011. Задачата на организаторите (Гейминг Ентъртеймънт ООД и Спортен Клуб и компютърни клубове „DooM”, Варна) е да подготвят и изпратят отбор на финалите на тазгодишното издание на World Cyber Games (8-11 декември) във втория по големина град в Корея - Бусан. На WCG в Корея ще ни представляват играчи в две дисциплини - FIFA 11 и Starcraft II.

На ON! Fest (4G) ще се проведе национално първенство по най-популярната игра с карти в света Magic: The Gathering, което ще излъчи българския представител за световното първенство, което ще се проведе тази година през декември в Сан Франциско, САЩ.

В неделя (18 септември) втори турнир по игри с колекционерски карти кани феновете на Yu-Gi-Oh на квалификационен турнир за европейското първенство през 2012 година. Заелите челните места в турнира ще получат покана за най-престижния европейски турнир догодина.

Събитието се провежда с медийната подкрепа на kaldata.com.
Коментари
Все още няма коментари
Статистика
Прегледи 101
Коментари 0
Рейтинг
Добавена на09 Септ 2011
ИзточникKaldata

Тагове
Fest, Cyber, Games
Ние във фейсбук