От Facebook се извиниха за проблемите вчера


Това е вторият срив на сайта за тази седмица, като проблемът все още не е решен напълно

Ако си спомняте, вчера нямаха достъп до социалната мрежа за период от около три часа. От компанията съобщиха, че това е най-големият срив на сайта за повече от четири години.

Стана ясно, че сривът се е появил след като от Facebook са се опитали да отстранят проблеми, свързани с базата от данни на социалната мрежа. След това, обаче, се е появил бъг в системата, който е причинил зацикляне, довело до спирането на достъпа до сайта.

За съжаление, проблемът не е бил решен напълно. Робърт Джонсън, шеф във Facebook, съобщи, че е трябвало да бъде изключена автоматизираната система, управляваща социалната мрежа, за да може сайтът да заработи отново. Той допълва, че тази система се грижи за сигурността на социалната мрежа.

Стана ясно, че от Facebook опитват нови начини за справяне с този бъг, като да не се налага повторно спиране на мрежата.

Джонсън се извини публично от името на компанията за спирането на достъпа. Както знаете, това е второто спиране на сайта за тази седмица. По-рано се появяваше съобщението - „DNS Failure”.

Днес се появи и информация, че от Facebook подготвят две мобилни устройства. Повече информация за това може да откриете тук.
Коментари
Все още няма коментари
Статистика
Прегледи 52
Коментари 0
Рейтинг
Добавена на24 Септ 2010
ИзточникKaldata

Тагове
Facebook
Ние във фейсбук